Kamu İhale Kurumu Ne iş Yapar? 2022 Yılı Kik İlan Bedeli Ne Kadar?

Kamu İhalelerini Nereden Takip Edebilirim? Devlet kademelerinin ihtiyacı olan mal veya hizmetlerin alınması amacıyla yapılan satın alma faaliyetlerini sağlayan Kamu ihaleleri hakkında merak edilen tüm detaylara haberimizde yer vereceğiz. İşte detaylar.

Kamu İhale Kurumu Ne İş Yapar?

Kamu ihale kurumu ne? kamu kesiminin piyasadan mal ve hizmet satın almak için kendi başına yaptığı işlemlerde denetimi artırmak ve bu işlemlerin piyasa koşullarında gerçekleşmesini sağlamak için IMF’nin yönlendirmesiyle kurulan bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tanımlanır.

Kamu İhale Kanunu’na Kimler Tabi?

Kamu İhale Kanunu “Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, özel idareler ve belediyeler ile bunlara bağlı birlikler, tüzel kişilikler” Kanun kapsamında sayılmıştır.

Kamu İhalelerini Nereden Takip Edebilirim?

Vatandaş, idare ve isteklilerin EKAP üzerindeki bilgilere mobil ortamdan kolaylıkla erişim sağlayabilmeleri amacıyla EKAP mobil uygulaması kullanıma açılmıştır. KAP üzerinden kamu ihale hakkında bilgi edinebilirler.

2022 Yılı Kik İlan Bedeli Ne Kadar?

Kamu İhale Bülteninde ücretli yayımlanan her bir ihale ilanının bedeli; (01.02.2022-31.01.2023 dönemi için) KDV dahil 1.770,00 TL’dir. (1.500,00 + 270,00 %18) Bu hizmet karşılığında Kurum tarafından ödemeyi yapan idarelere, 1.770,00 TL’lik fatura düzenleneceği bildirildi. .