Düzceli öğrenciler spor seminerinde buluştu

Bu proje, spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak, çocukları erken yaşta spora teşvik etmek ve sporla tanıştırmak amacıyla hayata geçirildi. TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun ve TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projeler Koordinatörü Sibel Yazgan Tel, Düzce’de ilkokul öğrencilerine eğitim verdi. İl merkezinde bulunan 5 ayrı okulda toplam bin 500 öğrenciye eğitim programı uygulandı. Semineri tamamlayan öğrencilere Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim sertifikaları takdim edildi.

Seyit Bilal Porsun, proje kapsamında 2006 yılından bu yana 60 farklı şehri ziyaret ettiklerini ve 2,5 milyondan fazla öğrenciye spor kültürünü aşıladıklarını belirtti. Olimpizmin yaşam felsefesi olduğunu vurgulayan Porsun, gençlerin spor aracılığıyla birbirlerini anlama, dostluk, dayanışma ve erdemlilik gibi değerlerle eğitilmesinin ulusal ve evrensel barışın korunmasına katkı sağladığını ifade etti. Spor kültürünün, insanların gelişimi ve çağdaşlaşmasının bir göstergesi olduğunu ve bu değişimin düzenli ve planlı bir eğitim stratejisiyle gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi. Araştırmaların, çocukların yüzde 97’sinin ülkede olimpiyat oyunlarının düzenlenmesini istediğini ortaya koyduğunu belirten Porsun, bu durumun çocukların spor kültürünü ve olimpik eğitimi benimsediklerinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Seminerde öğrencilere interaktif sunumlar gerçekleştiren Sibel Yazgan Tel ise Türkiye’de ilköğretim okullarına giriş hakkına sahip tek proje olan OLİ’nin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı yapılan en iyi projeler arasında yer aldığını ifade etti. Projenin, akademisyenler ve çocuk psikologlarının iş birliğiyle sürekli olarak geliştirilen sunumlarla çocukların ilgi ve algılamalarına uygun şekilde spor, sağlık, beslenme, çevre duyarlılığı, insan vücudu, olimpiyat oyunları, spor dalları, spor kültürü ve ahlakı, fair play gibi konuları öğrenirken eğlenceli bir şekilde işlediğini belirtti.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı da ülke sporunun gelişmesinin, çocuk ve gençlerin spor kültürünü benimsemeleriyle mümkün olacağını vurgulayarak, gelecekte farklı branşlarda ülkeyi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle düzenlenen Spor Kültürü ve Eğitim Projesi kapsamında Düzce’de 4. ve 5. sınıf öğrencilerine spor kültürü kazandırıldığını belirten Yazıcı, seminerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Seminer sırasında çocuklarla birlikte farklı etkinliklere katılan proje maskotu OLİ, çocuklarla oyunlar oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. İlkokul öğrencileri, OLİ ile birlikte bol bol fotoğraf çekme fırsatı yakaladı.