AKP’nin seçim silahları… Erdoğan: İMECE 11 Nisan’da fırlatılacak – Siyaset

Erdoğan twitter üzerinden yaptığı duyuruda “Yerli ve millî imkânlarla ürettiğimiz yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydumuz İMECE, 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak. Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise daha önceki yerli ve milli serisinden savaş gemisi, mayın sonarı ve istihbarat gemisini görsellerle şu şekilde hatırlatmıştı.  

DAHA ÖNCEKİ YERLİ VE MİLLİLER

İLK MİLLİ SAVAŞ GEMİSİ HEYBELİADA

Türkiye’nin ilk ve milli savaş gemisi TGC Heybeliada’nın ilk kaynağının 26 Temmuz 2005’te yapıldığını biliyor musunuz?  denilerek 2005 tarihine vurgu yapıldı.

AKP’nin seçim silahları… Erdoğan: İMECE 11 Nisan’da fırlatılacak – Siyaset

 

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TGC Anadolu olduğunu biliyor musunuz? denilerek geminin görseli paylaşıldı.

NUSRAT 2015

Türkiye’nin ilk ve milli mayın avlama soları Nusrat 1915’in 1 kilometre mesafedeki mayınları tespit ettiğini biliyor musunuz?  denilerek sonar gemisinin afişi paylaşıldı.

İSTİHBARAT GEMİSİ TGC UFUK

Türkiye’nin ilk ve yerli üretim istihbarat gemisi TGC Ufuk’un Ocak 2022’de göreve başladığını biliyor musunuz? cümlesi ile istihbarat gemisi hatırlatıldı.  

Odatv.com

;